Adviseur Standaardisatie informatie-uitwisseling (36 uur per week)

Ons Standaardisatie-advies gaat over de kwaliteit van informatiestandaarden die het Zorginstituut ontwikkelt en beheert. We adviseren over de juiste toepassing van standaarden en richtlijnen. Zo zorgen we voor de nodige samenhang van de verschillende informatiestandaarden. We onderzoeken nieuwe ontwikkelingen op het gebied van informatiestandaardisatie en adviseren hierover aan programma’s en projecten. Zo dragen we bij aan de ontwikkeling van een duurzaam informatiestelsel voor de zorg, gebaseerd op de DIZRA-principes.

Als adviseur standaardisatie informatie-uitwisseling adviseer je over de ontwikkeling van informatiestandaarden die passen binnen de architectuur van iStandaarden. Je adviseert ook over de toepassing van die architectuur bij de uitwerking van functionele en technische specificaties voor de verschillende iStandaarden. Je werkt mee aan verschillende actuele projecten. Denk bijvoorbeeld aan iPgb, de informatiestandaard voor de uitvoering van de pgb-regeling. Of aan iWlz, de informatiestandaard voor de langdurige zorg, inclusief de nieuwe ontwikkelingen hiervoor in het actieprogramma iWlz.

Meer informatie

Wil jij bijdragen aan een duurzaam informatiestelsel in de zorg? En heb je ambitie om je verder te professionaliseren op het gebied van standaardisatie en informatiearchitectuur? Vind meer informatie of solliciteer via de website Werken voor Nederland.

Reageren op deze vacature kan tot en met 10 juli 2021.