Samen aan de slag tijdens de referentiegroepbijeenkomsten

Tijdens de bijeenkomsten worden wijzigingsverzoeken voor de volgende releases functioneel en technisch uitgewerkt door de referentiegroep. De referentiegroep bestaat uit vertegenwoordigers van ketenpartijen en stakeholders en vertegenwoordigt daarmee de volledige keten. We analyseren met elkaar de functionele behoefte en onderzoeken de verschillende technische oplossingen, inclusief de impact daarvan.

De referentiegroepen hebben een adviserend karakter. Op basis van de resultaten uit de referentiegroepbijeenkomsten wordt door het Zorginstituut een advies voor de releases 2024 opgesteld.

Waarom deelnemen aan de referentiegroep?

Als deelnemer aan de referentiegroep draag je actief bij aan de inhoud van een nieuwe versie van een iStandaard en ben je als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Op basis van jouw kennis en ervaring met de iStandaard(en) en de administratieve processen binnen het betreffende domein denk je mee over oplossingsrichtingen voor wijzigingsverzoeken. Je hebt mandaat vanuit je organisatie en hebt kennis van de keten. In dit profiel lees je wat wij verwachten van deelnemers aan de referentiegroep.

iWmo/iJw en iEb

De referentiegroep iWmo/iJw en iEb gaat aan de slag met de wijzigingsverzoeken voor de nieuwe releases voor 2024. De bijeenkomsten zullen afwisselend fysiek en online plaatsvinden. De bijeenkomsten zijn van 10.00 tot 16.00 uur.
Er komen twee referentiegroepen: één voor de iWmo/ iJw standaard en één voor de iEb standaard.

Op 24 januari zal er een gezamenlijke live kickoff-bijeenkomst plaatsvinden voor iWmo, iJw en iEb waarin de deelnemers geïnformeerd worden over o.a. proces, planning releases, mijlpalen, werkgroepen, datums.

Deelnemers iWmo, iJw en iEb

Wil je actief bijdragen aan de ontwikkeling van de nieuwe releases voor iWmo, iJw en iEb en voldoe je aan het profiel dat wij hebben opgesteld, meld je dan aan! Aanmelden kan tot en met donderdag 15 december 2022.

Omdat we streven naar een goede vertegenwoordiging vanuit alle ketenpartijen, selecteren wij uit alle aanmeldingen een uitgebalanceerde groep deelnemers.

Indien je onderdeel bent van deze geselecteerde groep ontvang je een uitnodiging en meer informatie voor deelname aan de live kickoff-bijeenkomst. Deze vindt plaats op dinsdag 24 januari 2023 vanaf 10:00.

iWlz

De referentiegroep iWlz komt gedurende het jaar meerdere malen bijeen. In de eerste bijeenkomsten van het jaar richten we ons vooral op het samenstellen van de nieuwe release 2024. Na het vaststellen van de specificaties ligt de nadruk meer op het netwerkmodel.  

Bestaande deelnemers
Ben je al deelnemer aan de referentiegroep iWlz, dan hoef je je niet opnieuw aan te melden.


Nieuwe deelnemers
Wil je actief meedenken over de ontwikkeling van iWlz en wil je deelnemen aan de referentiegroep, vul dan het aanmeldformulier in. In dit profiel lees je wat wij van je verwachten. We streven naar een goede vertegenwoordiging van alle ketenpartijen en nodigen vooral zorgaanbieders van harte uit om te reageren. Aanmelden kan tot en met donderdag 15 december 2022.

Contact

Heb je vragen over de referentiegroepbijeenkomsten? Neem dan contact op met de domeinadviseur iWlz Richard Trigg of de domeinadviseur iWmo/iJw/iEb Judith Verhoeven via info@istandaarden.nl.