iWlz 2.3 in gebruik

Het berichtenverkeer iWlz 2.3 is maandag 3 januari succesvol gestart. Alle iWlz-berichten worden nu in het nieuwe formaat uitgewisseld.

De wijzigingen die iWlz 2.3 bevat zijn vooral gericht op verduidelijking van regels en retoursystematiek. 

Meer informatie over iWlz 2.3 vindt u op de website.

Nieuwe website iStandaarden

In januari is de nieuwe iStandaarden-website gelanceerd! De nieuwe website is gebruiksvriendelijker en eenvoudiger van opzet. Wij horen graag wat u vindt van onze nieuwe website en het gebruikersgemak. Heeft u suggesties of vragen, neem dan contact met ons op via info@istandaarden.nl.

Groene Vink eind januari beschikbaar, uitreiking 19 april 2022

Eind januari wordt de Groene Vink-module gepubliceerd. Vanaf dat moment kunnen softwareleveranciers zich aanmelden om de Groene Vink voor iWmo 3.1 of iJw 3.1 te behalen. Alle informatie over het aanmelden en het behalen van de Groene Vink is vanaf dat moment beschikbaar op de website.

 

De uitreiking van de Groene Vink editie 2022 vindt plaats op 19 april.

Op dit moment zijn we volop aan de slag met de voorbereidingen. Het ‘Groene Vink-kunstwerk’ wordt traditiegetrouw door een zorgorganisatie ontwikkeld. Ook dit keer hebben we dagbestedingsateliers van drie zorgaanbieders gevraagd een voorstel voor het kunstwerk in te dienen. Een onafhankelijke jury beoordeelt de kunstwerken op originaliteit, toepasselijkheid en creativiteit. De organisatie die wordt uitgekozen levert de Groene Vink en is ‘gastheer’ van de uitreiking.

 

De makers

De zorgaanbieders die uitgenodigd zijn voor de uitwerking van een kunstwerk-voorstel zijn:

•  Kunstexpres in Barendrecht

•  Roads in Haarlem

•  MindsZ in Den Helder

Begin februari maakt de jury haar keuze bekend.

 

De jury

Met trots stellen wij onze jury aan u voor:

•  Hetti Willemse (voorzitter), zorginnovator en publicist. Oprichter van Publicarea, is één van de Dames van Zorgvisite.nl, voormalig directeur van SIGRA en initiatiefnemer van ‘Kunst op je gezondheid’ en ‘Een hele kunst’, manifestaties over talenten van cliënten;

•  Cees van ’t Veen, voormalig directeur Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, het Fries Museum en Keramiekmuseum Princessehof;

•  Jos Balvers, informatiespecialist en lid kunstcommissie Zorginstituut Nederland;

•  Eddy van de Werken, voorzitter OIZ (Branchevereniging voor ICT ondernemingen in de zorg);

•  Ingrid van Melsford en Veerle Tjampens, vertegenwoordigers van Odion (winnaars Groene Vink editie 2019).

Hetti Willemse, Cees van ’t Veen en Jos Balvers zijn inmiddels een vast onderdeel van deze jury. Wij zijn dan ook blij dat zij ook dit keer zitting willen nemen.