De wijzigingsverzoeken voor deze nieuwe release zijn in de afgelopen maanden besproken met de betrokken veldpartijen. Alle geaccepteerde wijzigingsverzoeken zijn uitgewerkt in conceptspecificaties. Vandaag start de reviewperiode. Daarin kunnen ketenpartijen, softwareleveranciers en andere iWlz-gebruikers hun bevindingen op de conceptspecificaties melden.

Informatiemodel in twee varianten

We publiceren het Informatiemodel Wlz vanaf nu in twee varianten: een voor het estafettemodel, waarin de communicatie verloopt via berichten en een voor het netwerkmodel, waarin de communicatie verloopt via registers. Door het ondersteunen van registers zetten we een eerste stap in het moderniseren van de informatie-uitwisseling binnen de Wlz. Beide varianten zijn ter review gepubliceerd en vindt u hier.
Meer weten over het netwerkmodel iWlz? Klik dan hier.

iWlz 2.4 in het teken van onderhoud en voorbereiding netwerkmodel

De minor release iWlz 2.4 wordt per 1 januari 2023 geïmplementeerd en bevat naast het verwijderen van de functie en klasse uit het berichtenverkeer onder andere het ondersteunen van meer grondslagen in iWlz.

De implementatie van release iWlz 2.4 gaat via een big bang-scenario. Dit houdt in dat de invoering van deze release geen conversieperiode kent voor zorgaanbieders. Gebruikers van iWlz gaan op de ingangsdatum 1 januari 2023 direct over op de nieuwe release.

Documentatie op deze website

Bij de publicatie van de conceptspecificaties voor iWlz 2.4 hoort een aantal documenten. Een overzicht van de documentatie in het Informatiemodel iStandaarden vindt u op de pagina ontwikkeling iWlz 2.4.

Hebt u opmerkingen over de conceptspecificaties iWlz 2.4? Graag uiterlijk 17 juni!

Wij roepen ketenpartijen en softwareleveranciers op om de conceptspecificaties voor zowel het estafettemodel als het netwerkmodel te reviewen. U kunt uw bevindingen uiterlijk 17 juni doorgeven aan het Zorginstituut in een e-mail naar info@istandaarden.nl. Zet in de onderwerpregel van uw mail ‘Bevindingen conceptspecificaties iWlz 2.4’.

Reviewsessie conceptspecificaties op 21 juni van 14.00 – 15.30

Op dinsdag 21 juni 2022 organiseert het Zorginstituut een reviewsessie. Dit is een online bijeenkomst om gemelde bevindingen en eventuele oplossingen te bespreken. Bent u geïnteresseerd in het bijwonen van deze reviewsessie? Dan kunt u zich aanmelden via dit formulier. In de week voorafgaand aan de reviewsessie ontvangt u een uitnodiging met een vergaderlink voor de online-bijeenkomst.