De definitieve specificaties van iEb 4.0 zijn op 18 april 2024 gepubliceerd. Een totaaloverzicht van alle informatie met betrekking tot release iEb 4.0 is hier te vinden. De XSLT's voor iEb 4.0 zijn te vinden op de specificatie pagina van de iEb 4.0 release. Wilt u meer weten over XSLT's en de werking, lees dan de handleiding

Aandachtspunten XSLT's iEb 4.0

In een aantal regels van het informatiemodel stond de wettelijke termijn expliciet benoemd. In iEb 4.0 zijn in de regels de expliciet benoemde wettelijke termijnen vervangen door een verwijzing naar de wettelijke basis van deze termijnen. Er wordt in de regels onderscheid gemaakt in ‘de wettelijke termijn voor oplegging van de eigen bijdrage’ en ‘de wettelijke termijn voor herziening van de eigen bijdrage’. De wettelijke termijnen zijn wel expliciet opgenomen in de XSLT’s, zodat de controle geautomatiseerd blijft plaatsvinden. Bij aanpassing van de wettelijke termijnen, worden nieuwe XSLT’s uitgebracht.
 

In iEb 4.0 is een nieuw berichtenpaar toegevoegd voor de inhoudelijke terugkoppeling. Het gaat hier om de WMO409 en het bijbehorende retourbericht WMO410. In de XSLT’s voor iEb 4.0 zijn ook de controles voor het nieuwe WMO409-bericht toegevoegd.

Validatiemodules

De Validatiemodule en de Decentrale Validatieservice zijn bijgewerkt zodat berichten voor iEb 4.0 nu ook gevalideerd kunnen worden. Deze validatiemodules bieden gebruikers van het iStandaarden-berichtenverkeer de mogelijkheid om testberichten te valideren tijdens het softwareontwikkelproces.

De definitieve specificaties van iEb 4.0 zijn op 18 april 2024 gepubliceerd.

Vragen

Meer weten over iEb 4.0 of een andere iStandaard? Neem contact met ons op via de Servicedesk iStandaarden.