De Groene Vink module is een hulpmiddel bij de implementatie van nieuwe iStandaarden-releases. Deze technische applicatie maakt het voor softwareleveranciers mogelijk om verschillende testscenario’s te doorlopen om zo te toetsen of hun software voldoet aan de nieuwe iStandaarden-releases en de bijbehorende berichtspecificaties.

Uitreiking certificaat en complimentje

Zorginstituut Nederland reikt, op basis van de resultaten van de Groene Vink module, een complimentje uit; het Groene Vink kunstwerk.
Daarnaast ontvangt elke softwareleverancier die alle testscenario’s goed heeft doorlopen een Groene Vink certificaat.

De Groene Vink is geen officiële certificering of keurmerk van softwaresystemen.
Meedoen aan de Groene Vink gebeurt op vrijwillige basis.

Nieuw in de Groene Vink module

Nieuw in de Groene Vink module is de studiemodus. De studiemodus kan gebruikt worden om de software en de scenario’s van de Groene Vink lokaal te testen.

De examenmodus gebruikt u om de Groene Vink te behalen.
De scenario’s worden niet meer per uitvoeringsvariant aangeboden, maar de scenario’s zijn van toepassing voor de hele iWmo 3.1- of iJw 3.1-release.

Aanmelden en registreren

Om toegang te krijgen tot de Groene Vink module is het noodzakelijk dat u beschikt over een iStandaarden-account. Dit kunt u aanvragen met het registratieformulier.

Hebt u al een account? Vanaf vandaag kunt u zich laten registreren als Groene Vink-gebruiker. Neem hiervoor contact op met de Servicedesk iStandaarden via het contactformulier.  Na uw aanmelding ontvangt u per e-mail meer informatie en de handleiding voor het gebruik van de Groene Vink module.

Planning

  • Opening inschrijving Groene Vink: maandag 31 januari 2022
  • Groene Vink module iWmo 3.1: 2e week februari 2022
  • Uitreiking Groene Vink: 19 april 2022

NB: om deel te kunnen nemen aan de feestelijke uitreiking van de Groene Vink, is het van belang om voor maandag 11 april 2022 de Groene Vink behaald te hebben.

Deelnemersoverzicht Groene Vink

Alle softwareleveranciers die de Groene Vink hebben behaald worden vermeld op een Groene Vink overzicht die het Zorginstituut publiceert op de website. Dit overzicht toont welke softwareleveranciers welke Groene Vink hebben behaald.
 

Meer informatie

Ga hier direct naar de pagina van de Groene Vink module