De release bevat uitsluitend wijzigingen voor het Indicatieregister (netwerkmodel) en heeft daarom alleen impact op de zorgkantoren en het CIZ. De wijzigingsverzoeken voor deze nieuwe release zijn in de afgelopen maanden besproken met een vertegenwoordiging van ketenpartijen die werken met iWlz. Alle geaccepteerde wijzigingsverzoeken zijn uitgewerkt in conceptspecificaties. Vandaag start de reviewperiode. Daarin kunnen ketenpartijen, softwareleveranciers en andere iWlz-gebruikers hun bevindingen op de conceptspecificaties melden.

iWlz 2.4 en iWlz 2.5 naast elkaar in gebruik

Release iWlz 2.5 is van toepassing op het Indicatieregister. Voor het berichtenverkeer (estafettemodel) blijft iWlz 2.4 van kracht. In 2024 zijn iWlz 2.4 en iWlz 2.5 dus naast elkaar in gebruik.

Documentatie op deze website

Bij de publicatie van de conceptspecificaties voor iWlz 2.5 hoort een aantal documenten. Informatie over de release en een overzicht van deze documentatie vindt u op de pagina ‘Over iWlz 2.5'.

Hebt u opmerkingen over de conceptspecificaties iWlz 2.5? Graag uiterlijk 16 juni!

Wij roepen ketenpartijen en softwareleveranciers op om de conceptspecificaties voor release iWlz 2.5 te reviewen. U kunt uw bevindingen uiterlijk 16 juni doorgeven aan het Zorginstituut in een email aan info@istandaarden.nl. Zet in de onderwerpregel van uw mail ‘Bevindingen conceptspecificaties iWlz 2.5'.

Reviewsessie conceptspecificaties op 20 juni van 14.00 – 15.30

Op dinsdag 20 juni 2023 organiseert het Zorginstituut een reviewsessie. Dit is een online-bijeenkomst om gemelde bevindingen en eventuele oplossingen te bespreken. Bent u geïnteresseerd in het bijwonen van deze reviewsessie? Dan kunt u zich aanmelden door een email te sturen naar info@istandaarden.nl.